• Agro Sörmland
  SAVE THE DATE
  Smart Farming 2020
  5 november på Taxinge
 • Agro Sörmland
  Handla lokalt - stötta det som finns nära!
  Sörmlands matkluster
 • Agro Sörmland

  NYA MÖJLIGHETER - NYA UTMANINGAR
  VI HÖJER RIBBAN!
 • Agro Sörmland
  "Framtidsspaning för lantbrukare"
 • Agro Sörmland
  "Spetskunskap med framtidstro"
 • Agro Sörmland
  "Trendanalys på hög nivå"
29
sep
2020

Lär dig annonsera på Google Ads!

Kl. 9:00 -12:00

loggor vreta kluster leader marknadslyftet

Vill du bli mer synlig med ditt erbjudande i sociala medier? Eller vet du att dina kunder söker efter dina produkter på nätet? Då kan Google Ads vara verktyget som ökar din merförsäljning.

Kom igång med annonsering i Google Ads, där du når kunder som letar efter just din produkt eller tjänst. Halvdagen har ett "Följa John"-upplägg där du kommer igång med Google Ads och sökordannonsering, steg för steg. Som deltagare utgår du från dina egna konton på Google och jobbar med egen dator. För att få ut något av kursen behöver du ha ett uppstartat konto på Google Ads (kopplat till ditt vanliga Googlekonto) samt ett aktivt konto på Google Analytics (kopplat även detta till ditt vanliga Googlekonto). Efter workshopen har du en första kampanj som rullar, en fördjupad förståelse för annonsering i Google och är reda att jobba vidare på egen hand. 

Du kommer att få en kort lathund/länkar till Google Ads och Google Analytics innan kursen. 

Förkunskaper
Det är en fördel om du deltagit i den strategiska workshopen den 15/9. Du behöver ha ett Google konto och vara registrerad på Ads och Analytics i god tid innan kursen. Upplägget bygger på att du är inloggad. Blir du tveksam, hör av dig så kan vi stötta för att skapa upp detta.

Plats: Digitalt alt. på Vreta Kluster, mer info kommer
Anmäl dig senast 25/9. Obs: Antalet platser är begränsat till 15 pers, så först till kvarn gäller!
Kostnad: 250 kr/person
Kontakt Jesper Lindström, projektledare Marknadslyftet, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070 - 899 33 63

29
sep
2020

Kunskapsseminarium om skogsbiomassans roll

Kl. 14:00 -17:00

skogsseminarium

Välkommen till kunskapsseminariet "Hur kan ett aktivt hållbart skogsbruk bidra till en god och säkerställd tillgång av biomassa i framtidens bioekonomi?" Seminariet genomförs i form av webbinarium och inte som fysisk träff. Detta på grund av den pågående pandemin. 

Syftet med dagen är att diskutera skogsbiomassans roll i en växande bioekonomi och betydelsen för klimatet.

 • Vilket behov av biomassa från skogen finns år 2045, och hur kan ökad tillgång till biomassa skapas?
 • Hur förenas behoven av ökad biomassa med målen om biologisk mångfald?
 • Vilka hinder och utmaningar finns och vad kan man göra åt dem nu?

Du har chansen att bidra med konstruktiva inspel och lösningsorienterade förslag som leder dialogen och processen med nationella skogsprogrammet och skogspolitiken framåt.

Arrangör: Näringsdepartementet och Skogsstyrelsen

Anmälan senast den 14 september 

02
okt
2020

Fältseminarie Granbarkborre - utmaningar, nuläge och framtiden

Kl. 9:00 -13:00

granbarkborre header

Granbarkborren kan orsaka mycket allvarliga skador på granskog. De senaste årens varma och torra somrar har bidragit till omfattande angrepp i stora delar av landet. Detta påverkar skogsägarna och produktionen mycket negativt. Klimatförändringarna förväntas bidra till ett ännu varmare klimat i framtiden. Vid detta seminarium diskuteras hur vi kan hantera dessa utmaningar nu och i framtiden?

Diskussion - rådgivning - praktiska exempel

PROGRAM

Samling, Öster-Malma, parkeringen bakom lagården.

09.00 VÄLKOMMEN – Agro Sörmland

▪ Skogsstyrelsens arbete med granbarkborre
  Stefan Forsberg, Skogsstyrelsen

▪ Planering, skötsel och avverkning
  John Wallin, Skogssällskapet

▪ Granbarkborre i naturreservat
  Erik Hjortsberg, Länsstyrelsen

▪ Ny brukningsmetod, Öster-malma modellen
  Anders Broby, Svenska Jägareförbundet

▪ Att anlägga robust skog för framtiden
  Johan Njunjes, Holmen Skog

▪ Hantering av angripet virke i industrin
  Oscar Fornander, Holmen Skog

• Sammanfattning, avslut

Med anledning av Covid-19 genomförs seminariet främst i fält med besök på ett antal exkursionsplatser. Ni åker i egna bilar, samåk i den mån det är möjligt med hänsyn till Covid-19. Fika ingår och förtärs i fält. Det finns möjlighet att äta lunch på Öster-Malma, till självkostnadspris, efter avslutat seminarie. Kläder efter väder! Max 50 deltagare vid detta arrangemang, först till kvarn!

Skogs- och lantbrukare ges företräde!

Datum: Fredag den 2 oktober kl. 9.00 - 13.00

Plats: Öster-Malma, parkeringen bakom lagården.

Anmälan senast 25 september. 

Kostnadsfritt, Lunch kan ätas på Öster-Malma till självkostnadspris. 

Kontakt: Johan Varenius, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 072 - 722 07 71

Arrangör: Agro Sörmland i samarbete med Agro Öst, Region Sörmland, Länsförsäkringar Södermanland, Länsstyrelsen Södermanlands län, Sörmlands Sparbank, SEB, LRF Södermanland, Handelsbanken, Hotel Malmköping och Eskilstuna kommun. 

footer granbarkborre

 

13
okt
2020

Lär dig annonsera på Facebook och Instagram!

Kl. 9:00 -12:00

loggor vreta kluster leader marknadslyftet

Vill du bli mer synlig med ditt erbjudande i sociala medier? Eller vet du att dina kunder söker efter dina produkter på nätet? Då kan annonsering på Facebook vara verktyget som ökar din merförsäljning.

Under en halvdagsworkshop följer vi steg för steg i processen för att sätta upp en lyckad annonskampanj på Facebook och/eller Instagram. Vi gör också en fördjupning kring Facebookpixeln och retargeting, för att effektivisera och automatisera vår marknadsföring. Dessutom sätter vi grunderna för uppföljning av våra kampanjer för att kunna utvärdera resultatet.

För att delta i workshopen behöver du ha en Facebooksida och ett Instagramkonto som är ihopkopplade, och till dessa ett aktivt annonskonto/business Manager. Efter avslutad workshop har du en aktiv kampanj på Facebook och Instagram och kunskaper för att kunna ta nästa steg i din annonsering.

Förkunskaper
Det är en fördel om du deltagit i den strategiska workshopen den 15/9. Du behöver ha en facebooksida, ett Instagramkonto och ett aktivt annonskonto/business manager. Upplägget bygger på att du är inloggad vid kursstart. Blir du tveksam, hör av dig så kan vi stötta för att skapa upp detta.

Plats: Digitalt alt. på Vreta Kluster, mer info kommer
Anmäl dig senast torsdag 8 /10. Obs: Antalet platser är begränsat till 15 personer, så först till kvarn gäller!
Kostnad: 250 kr/person
Kontakt: Jesper Lindström, projektledare Marknadslyftet, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070 -899 33 63

05
nov
2020

Kunskapsseminarium om skogen och miljömålen

Kl. 13:00 -16:00

skogsseminarium

Välkommen till kunskapsseminariet "Hur når vi miljömålen samtidigt som äganderätten och brukanderätten värnas och stärks?". Seminariet genomförs i form av webbinarium istället för fysisk träff. Detta på grund av den pågående pandemin. 

Syftet med dagen är att diskutera hur miljömålen kan nås och samtidigt värna och stärka äganderätt och brukanderätt.

 • Agenda 2030 och de svenska miljömålen?
 • Hur kan äganderätt och brukanderätt värnas och stärkas? Vilka hinder och möjligheter finns?
 • Hur kan vi effektivare nå miljömålen som rör skogen. Vilka hinder och möjligheter finns?
 • Hur skapar vi incitament för att målen nås?

Du har chansen att bidra med konstruktiva inspel och lösningsorienterade förslag som leder dialogen och processen med nationella skogsprogrammet och skogspolitiken framåt.

Arrangör: Näringsdepartementet och Skogsstyrelsen

Anmälan senast 22 oktober.

02
dec
2020

Kunskapsseminarium om skogspolitikens målkonflikter

Kl. 13:00 -16:00

skogsseminarium

Välkommen till kunskapsseminariet "Vad menas med en politik för hållbart skogsbruk och hur nås de jämställda målen om produktion och miljö?" Seminariet genomförs som webbinarium och inte som fysisk träff. Detta på grund av den pågående pandemin. Välkommen med din intresseanmälan senast den 18 november!

Syftet med seminariet är att diskutera skogspolitikens målkonflikter och om vi är på rätt spår i vår politik för ett hållbart skogsbruk för att uppnå övriga mål i samhället.

 • Vad är en politik för ett hållbart skogsbruk?
 • Hur kan vi utveckla politiken för ett hållbart skogsbruk? Vilka hinder och möjligheter finns?
 • Kan vi använda till exempel Agenda 2030 bättre för att uppnå våra mål?

Du har chansen att bidra med konstruktiva inspel och lösningsorienterade förslag som leder dialogen och processen med nationella skogsprogrammet och skogspolitiken framåt.

Arrangör: Näringsdepartementet och Skogsstyrelsen

Anmälan senast 18 november.

10
feb
2021

Elmia Lantbruk

Kl. 9:00

elmia lantbruk 2020 web

Elmia Lantbruk är en mässa för alla delar av det svenska lantbruket. Här presenteras innovationerna och de ledande leverantörerna ställer ut. Du får möjlighet att se djuruppvisningar, demonstrationer och inspireras av såväl inspirerande seminarier som spännande tävlingar. Här bygger du de smartaste nätverken och rätt personer ställs mot väggen när de mest brännande frågorna debatteras. Elmia Lantbruk hålls i Jönköping 21-23 oktober 2020.

Välkommen till arenan för det svenska lantbrukets framtid!

Kostnad: Biljett 250 kr online, 300 kr på plats för alla dagar

Plats: Elmiavägen 15, Jönköping

Hitta hit

Program

11
feb
2021

Elmia Lantbruk

Kl. 9:00

elmia lantbruk 2020 web

Elmia Lantbruk är en mässa för alla delar av det svenska lantbruket. Här presenteras innovationerna och de ledande leverantörerna ställer ut. Du får möjlighet att se djuruppvisningar, demonstrationer och inspireras av såväl inspirerande seminarier som spännande tävlingar. Här bygger du de smartaste nätverken och rätt personer ställs mot väggen när de mest brännande frågorna debatteras. Elmia Lantbruk hålls i Jönköping 21-23 oktober 2020.

Välkommen till arenan för det svenska lantbrukets framtid!

Kostnad: Biljett 250 kr online, 300 kr på plats för alla dagar

Plats: Elmiavägen 15, Jönköping

Hitta hit

Program

12
feb
2021

Elmia Lantbruk

Kl. 9:00

elmia lantbruk 2020 web

Elmia Lantbruk är en mässa för alla delar av det svenska lantbruket. Här presenteras innovationerna och de ledande leverantörerna ställer ut. Du får möjlighet att se djuruppvisningar, demonstrationer och inspireras av såväl inspirerande seminarier som spännande tävlingar. Här bygger du de smartaste nätverken och rätt personer ställs mot väggen när de mest brännande frågorna debatteras. Elmia Lantbruk hålls i Jönköping 21-23 oktober 2020.

Välkommen till arenan för det svenska lantbrukets framtid!

Kostnad: Biljett 250 kr online, 300 kr på plats för alla dagar

Plats: Elmiavägen 15, Jönköping

Hitta hit

Program